Zijn de klanten van je nagelstudio ook vrienden?

Het is bij veel nagelstylistes hetzelfde verhaal. Je begint er vaak aan als hobby, het is je passie. Maar dan is het je job en verandert er heel wat. Enerzijds wil je de toffe nagelstyliste zijn waar iedereen graag naartoe gaat. Anderzijds ben je ook de zaakvoerder die alle rekeningen moet betalen en liefst ook nog wat overhoudt. Hoe vind je de balans tussen je menselijke kant en zakelijk? In deze blog lees je mijn tips over hoe je dit het beste aanpakt

Anastasiya O'va

Geschreven door

November 04, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Zijn de klanten van je nagelstudio ook vrienden?

Zijn de klanten van je nagelstudio ook vrienden?

Het is bij veel nagelstylistes hetzelfde verhaal. Je begint er vaak aan als hobby, het is je passie. Eerst bij één vriendin, dan volgt een tweede… en dan zit je ineens aan de twintigste. Je bouwt ‘als hobby’ vaak al een aanzienlijk ‘klantenbestand’ op. Cool! Maar je weet ondertussen dat je van nagelstyliste je job wil maken. En dan verandert er wel heel wat. Die vriendinnen worden plots klanten en ook onbekenden laten hun nagels door jou behandelen. Niet iedereen beseft meteen dat je nu een zaak te runnen hebt en dus moet zien dat je voldoende inkomsten hebt.

Hoe vind je de balans tussen menselijk en zakelijk? Wat doe je bij laatkomers of no shows? Hoe hou je de sfeer in je salon top?

In deze blog lees je mijn tips over hoe je dit het beste aanpakt!

Producttitel

€99,00

Producttitel

€99,00

Producttitel

€99,00

Producttitel

€99,00

Zet al snel je prijzen en huisregels op papier

Enerzijds wil je de toffe nagelstyliste zijn waar iedereen graag naartoe gaat. Anderzijds ben je ook de zaakvoerder die alle rekeningen moet betalen en liefst ook nog wat overhoudt. De juiste balans tussen die twee is bij iedereen vaak een ongoing struggle. Je wil natuurlijk geen bitch zijn, want je ziet je klanten graag. Maar het is wel je job en je wil niet over je laten lopen als klanten te laat of helemaal niet komen opdagen.

De beste tip die ik kan geven: “Zet al snel je huisregels en prijzen op papier.” Ook al zie je het werk op dat moment zelf nog grotendeels als een hobby, of werk je nog van thuis: ook dan is het een goed idee om je prijzen en je huisregels al op papier te zetten, zoals:  

  • Tot wanneer is een gebroken nagel herstellen gratis?
  • Wanneer spreek je van een ‘bijwerking’ en wanneer reken je een nieuwe set aan?
  • Wat doe je met laatkomers en met klanten die hun afspraak helemaal missen?
  • Wat zijn je werkuren en wanneer neem je pauze?

Duidelijk zijn is belangrijk om de goede balans te vinden tussen je menselijke en je zakelijke kant.

 

Hulp nodig bij het opstellen van huisregels en prijzen? Mijn tips vind je hier

 

“Volg bij laatkomers en no shows vooral je buikgevoel. Een goede klant die altijd stip is hoeft niet te boeten voor die ene vergetelheid.”

Een goede balans vinden tussen je zakelijke en je menselijke kant is belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk. Je huisregels opstellen helpt je om dat evenwicht te vinden. Het komt er vaak op neer om aan te voelen wanneer je kan toegeven en wanneer je voet bij stuk moet houden. Alleen zo blijft iedereen happy in je nagelstudio: jij én je klanten. Hoe graag je je job ook doet: it’s a business now!

Laat een reactie achter