Vind de opleiding nagelstyliste die bij jou past

Wil je weten hoe je de beste opleiding nagelstyliste vindt? Ik geef je enkele super tips om de cursus te vinden die bij jou past. Van gelnagels tot nailart, van stiletto's tot almond shapes... Volg de opleiding die jou het meeste op weg zet naar je droomjob.

Anastasiya O'va

Geschreven door

July 02, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Vind de opleiding nagelstyliste die bij jou past

Zo vind je de opleiding nagelstyliste die helemaal bij jou past!

Dus je wil van nagels je (bij)beroep maken? Dan is het belangrijk om de juiste opleiding te vinden. Mijn eerste tip: ga gewoon even zitten met pen en papier. Schrijf op wat jou boeit aan nagels, zoek waar jouw passie ligt. Want het nagelgebeuren is meer dan enkel nagelstyliste worden. Je kan op veel verschillende manieren je job ervan maken. Daarom is het best om al van in het begin alle mogelijkheden te onderzoeken en te weten wat jij wil gaan doen. Zo wordt het makkelijker om de juiste opleiding te kiezen.

Wat wil jij het liefste van al doen?

Je hebt heel veel mogelijkheden als nagelstyliste. Je kan allround nagelstyliste worden, maar ook eigenaar van een salon met meerdere stylistes. Of wil jij een hele keten starten? Hou je meer van extravagante looks? Dan zijn wedstrijden misschien wel jouw ding, want ook dat is heel BIG. Je kan een topper worden in nailart, French manicure, stiletto’s, … Mogelijkheden zat.

Of misschien zie jij jezelf doorgroeien als opleider omdat je het leuk vindt om je kennis en je passie door te geven? Je kan eveneens voor een merk van nagelproducten gaan werken en voor hen lessen of workshops geven, of zelfs meedenken met hun strategie of nieuwe producten bedenken, … Of je wordt zelf een groothandel van nagelproducten, of wie weet richt je ooit zelf je eigen brand op. Of… of… of… of… Er zijn zoveel mogelijkheden. Onderzoek eerst wat er allemaal kan en wat jou het meeste interesseert.

Denk groot!

anastasiya met vergrootglas

Ok, dat klinkt allemaal misschien veel te groot. Maar ik vind het een voordeel dat je van in het begin weet wat er allemaal mogelijk is. Ik wist dat in het begin helemaal niet! Mijn tip is daarom altijd: “Droom groot!”. Dromen kost niets… en als je heel groot droomt is het uiteindelijk niet erg als je de helft bereikt. Daarom: ga in je hoofd tot de max, en dan zie je wel waar je eindigt. Nadenken en onderzoek doen kosten niets en je krijgt daardoor wel voor jezelf een goed beeld van wat je echt wil gaan doen. En als je iets met passie doet omdat je het echt graag doet, dan ga je bijna zeker verder geraken.

Kies je eigen traject bij een opleiding nagelstyliste

Denk ook na over wat je zelf mooi vindt, los van alle hypes en van wat er nu HOT is. Wat vind je leuk bij jezelf, en wat zie je graag bij anderen? In het begin was ik zelf vooral bezig met lange nagels. Later begon ik meer korte en natuurlijke nagels mooi te vinden. Die waren op dat moment helemaal niet HOT of zo, ik vond dat gewoon zelf héél mooi.

Ondertussen zijn korte natuurlijke nagels wél een hype. En dat komt omdat mensen met veel passie andere mensen aansteken. Ook ik geloofde daar sterk in en ben ervoor gegaan. Daarom heb ik gekozen om eerst te leren om natuurlijke, mooie ‘nude colour’ nagels te zetten. Pas later wou ik nailart leren.

Niet alles tegelijk

Maak ook niet de fout om te snel alles te willen leren. Dat gaat gewoon niet. Ik dacht in het begin ook dat ik alles moest kunnen: sjablonen én gel én acryl én nailart én glitters én steentjes, … tegen dat je alles onder de knie hebt, ben je misschien vijftig jaar verder. Je wil toch snel starten met echte klanten.

Begin daarom met wat je zelf leuk en mooi vindt en maak daarvan je specialiteit. Coffin nails, almond shape, stiletto’s, Russian almonds, natuurlijke nagels, … focus je daarop. Ontdek wat jij dé max vindt! Zoek daarna de persoon die je de juiste skills kan aanleren.

 

“Als opleider mag je je cursisten niet als concurrenten zien. Als ik mijn cursisten op weg zet om beter te worden dan mij, dan is dat voor mij het grootste compliment!”

Laat voldoende tijd tussen verschillende opleidingen

Tijd voor nog een laatste tip voor je opleiding nagelstyliste!

Heb je de opleider gevonden die bij jou past? Kijk dan naar het volledige aanbod. Ga niet meteen bellen of mailen, maar informeer je goed over jouw educator: doorzoek heel de website, de social media, bekijk verschillende opties, … Start daarna met de basis en laat altijd minstens twee tot zes maanden tussen voor je een volgende opleiding volgt. Om goed te worden moet je stap voor stap het vak leren en héél veel oefenen. Te veel input na elkaar is niet goed, je slaat alles door elkaar en het wordt een zootje.

Neem je tijd voor je carrièreswitch als nagelstyliste, het is een traject van meerdere jaren. Breek wat je wil leren in stukken en geef jezelf de ruimte om in elk onderdeel goed te worden. Geef jezelf zeker voldoende tijd om er te geraken.

Dus… om te eindigen met het begin: ga er eerst eens voor zitten met blad en papier en ontdek hoe boeiend onze business is. Veel succes!

Groetjes,

Ana!

4 opmerkingen

Hi, ik wil graag de opleiding/cursus biab volgen. Ik heb de CND cursussen nu net gedaan maar ook erg geintresseerd in de biab😊💅🏻

J. Carbia Garcia,

Hoi Anastasia en collega’s ik ben net begonnen als zelfstandig bij beroep nagelstyste sinds 2016 volg opleidingen maar u bent mijn idol ik wil bij opleidingen volgen eerst Biab en Russische manicure natuurlijke nails
Mvg Merve tomris ikiel

Merve,

Weer een super interessant top artikel!
De moeite om te lezen!

Jadwiga,

1 woord heb je nodig : TOPMADAM !!!!

Kelly ,

Laat een reactie achter