Vijlen of strijken? Heb jij de juiste drive om nagelstyliste te worden?

Nagelstyliste worden om snel geld te verdienen? Think twice! Die job is enkel iets voor jou als je voldoende passie hebt voor het hele nagelgebeuren. En dat kan je snel zelf testen. Ben jij voor deze job gemaakt? Twijfel dan niet en ga er dan 100% voor. Ik help je graag vooruit met al mijn tips en tricks!

Anastasiya O'va

Geschreven door

May 19, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Vijlen of strijken? Heb jij de juiste drive om nagelstyliste te worden?

Hi everybody!

Ga je vijlen of strijken? Dat is voor mij een belangrijke vraag voor jou. En de reden is simpel: te veel nagelstylistes beginnen aan hun journey in de sector met de verkeerde intentie. Vaak is het idee om snel wat bij te verdienen. Want: “Hoe moeilijk kan het zijn om nageltjes te lakken?” Everybody does that: nageltje plakken, nageltje lakken... klaar. Easy money! Maar wie dat denkt, komt bedrogen uit en haakt gegarandeerd af.  Enkel wie de juiste drive heeft om nagelstyliste te worden, heeft kans om te slagen. Heb je dat niet, dan kan je véél beter bijverdienen door te gaan strijken.

Enkel wie de juiste drive heeft om nagelstyliste te worden, heeft kans om te slagen.

Trap niet in de val van Youtube en AliExpress

Wie snel als nagelstyliste geld wil bijverdienen, maakt van in het begin altijd slechte keuzes. Ze besparen op materiaal en op een goede opleiding en cursussen. Want ja, hoe moeilijk kan het zijn? Nagels verzorgen: ik kijk wel een Youtube tutorial en that’s it. En toestellen en nagelproducten? Die bestel je toch super goedkoop op AliExpress…

Really? Zo beginnen is een garantie op shitwerk met shitproducten. Wie op die manier begint, haalt onze naam naar de kl*ten (sorry). Het is daarom dat de society op ons neerkijkt. Zo van: “Ah, dus dit is alles wat je kan? En je bent nog blond ook! Natuurlijk plak je dan van die nepnageltjes. Leuk zeker?” Zo kijken mensen naar ons. Altijd. En dat is niet fijn!

Doe het goed, doe het anders

Er zijn al zovelen die het verkeerd aanpakken. Daarom moet jij het anders doen. En het belangrijkste om te slagen is dat jij je kan onderscheiden als nagelstyliste. En dat wil zeggen dat je juist méér dient te investeren: in kennis, in goed materiaal én (heel belangrijk) in tijd om te oefenen. Je kan ook niet starten met slechts drie kleuren, je hebt er 200 nodig om klanten te overdonderen… ook al worden uiteindelijk maar drie kleuren gebruikt.

Je moet jezelf uitdagen en je afvragen: “Hoever wil ik gaan?’ Hoeveel wil ik investeren om een unieke identiteit te creëren? De manier om klanten te winnen is niet om goedkoper te werken, maar om anders te werken, door bijvoorbeeld een handcrème aan te brengen, een massage te geven, een aantrekkelijk visitekaartje te laten maken, een leuke ruimte te installeren, … Snel geld verdienen als nagelstyliste? No way!

Wie dat er allemaal niet voor over heeft, haakt onverbiddelijke af en veroorzaakt zelfs schade aan onze sector. Ze bashen onze reputatie met shitproducten en slechte kwaliteit. En daar word ik helemaal gek van.

Snel geld verdienen? Ga strijken!

Anastasiya met strijkijzer

Nagelstyliste is absoluut geen beroep voor wie snel en makkelijk geld wil verdienen. Je bent al blut voor je begint door alle investeringen. En dan moet je ook nog eens klanten lokken, deze tevreden houden, verder blijven investeren, … Dat is allemaal niet zo eenvoudig. Je kan enkel slagen als je het super graag doet.

Mijn tip voor wie snel en makkelijk geld wil bijverdienen? Ga strijken! Want je hebt al een strijkijzer, je hebt al een strijkplank en je hebt al een stopcontact. Je hebt dus al alles wat je nodig hebt om bij te verdienen, zonder investeringen en extra opleidingen. Je kan via een bureau makkelijk klanten vinden en rustig in je huis naast je tv strijken zonder nagelstof en zweet, zonder klagende klanten die een nagel willen laten herstellen op een zondagochtend om 7 uur.

Zie je: dat is het verschil tussen vijlen en strijken. Wil je snel bijverdienen: ga dan strijken! Ben je gepassioneerd door nagelstyling, dan is vijlen voor jou de way to go.

Doe de test: heb jij voldoende passie om nagelstyliste te worden?

Wil je als nagelstyliste werken? Prima, maar doe het enkel als je het super graag doet. En dat kan je eenvoudig testen. Heb je ergens een vijl liggen? Vijl eens de nagels van iemand anders en check wat je ervan vindt om dat te doen. Lak ook eens iemands nagels… en wat voel je dan? Vond je het leuk?

Ja? Dan heb je passie voor nagelstyling. En dat is super belangrijk, want dat geeft je de drive om door te gaan telkens het moeilijk wordt, als klanten niet meteen komen, als ze eens ontevreden zijn, … dat zijn de rough times waar iedereen door moet. Alleen passie geeft je een onuitputtelijke bron aan energie om er elke dag tegenaan te gaan.

Heb jij de juiste drive en passie om nagelstyliste te worden? Twijfel niet en ga er 100% voor. Ik help je graag vooruit met al mijn tips en tricks.

9 opmerkingen

Super artikel!
Iedereen die overweegt om nagelstyliste te worden zou dit 5x (!!!) moeten lezen en dan laten bezinken.
Jezelf “opleiden” is een slecht idee, investeren om jezelf te làten opleiden is het enige goede idee.

Jadwiga,

AMEN TO THAT!!

Arissa ,

Wat ontzettend leuk geschreven! Ik ben heel benieuwd naar de andere blog artikelen :)

Charissa Smit,

100% waarheid in deze blog! Love this!

Lauranne,

Top blog helemaal waar zie de “jonge” dames om me heen met een goedkoop merkje aan de slag gaan met alle gevolgen van dien. En de klanten die daar komen willen voor €10 mooie nagels en als ze dan niet blijven zitten of schade aan hun nagelbed krijgen dan zeggen ze dat kunstnagels per definitie slecht zijn.

Anouska,

You Rock This Shit! Topper!! Ooit kom ik eens tot bij jou !!!

Ellen ,

Geweldige eerste blog, de naakte waarheid noem ik dat! Ik verheug me alvast op je tweede blog. Keep on going 🥰

Mel,

100% de waarheid!

Michelle,

Anastasiya did it again! Onze stem in de nagelwereld en ik ben het 100000% eens met alles wat ze hier neerpent! 🖊

Nagelstyliste worden is hard werken en veel investeren. Vooral de juiste kennis opdoen, kwalitatief materiaal aankopen en heel veel oefenen.

NO EASY MONEY, hunny! 💁🏽‍♀️

CHICAWOw,

Laat een reactie achter