Benodigdheden gelnagels? Begin jouw nagelstudio zeker met dit materiaal!

Dus, je bent zeker dat je nagelstyliste wil worden. Great! Maar welke benodigdheden om gelnagels te zetten heb je dan allemaal nodig om te starten? Welke gelnagel toebehoren kan je maar beter meteen kopen… en welke investeringen kan je nog een beetje uitstellen? Ik help je graag op weg!
Anastasiya O'va

Geschreven door

July 19, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Benodigdheden gelnagels? Begin jouw nagelstudio zeker met dit materiaal!

Wat heb ik zeker nodig voor mijn nagelstudio 

Hello everybody!

Dus, je bent zeker dat je nagelstyliste wil worden. Great! Maar welke benodigdheden om gelnagels te zetten heb je dan allemaal nodig om te starten? Welke gelnagel toebehoren kan je maar beter meteen kopen… en welke investeringen kan je nog een beetje uitstellen? Ik help je graag op weg!

Er komt heel wat kijken bij het starten van je eigen nagelstudio. In deze blog zet ik je op weg bij het kiezen van het ‘grotere’ materiaal en bij het inrichten van je eigen beauty salon. In een volgende blog krijg je dan mijn tips over welke producten je zeker in huis moet hebben nog voor je je eerste klant ontvangt.

Let’s get busy!

Je nagelstudio begint met een tafel en twee stoelen 

anastasiya-tafel-en-stoel-nagels

Bam! Hoe eenvoudig kan het zijn. Om te starten met gelnagels zetten heb je zeker een nageltafel nodig en twee stoelen: een stoel voor jezelf en een stoel voor je klant. Simpel… maar ook bij deze aankoop moet je goed nadenken.

De stoel voor jezelf is een investering in je eigen gezondheid

Ben je zeker dat je verder wil gaan met het zetten van gelnagels, koop dan meteen een goede ergonomische stoel. Dat moet op zich geen typische manicure of pedicure stoel te zijn. Ik raad hiervoor de stoelen aan van Spinalis voor jouw beauty salon. Die zijn niet goedkoop, maar ze zorgen ervoor dat je altijd de juiste houding hebt voor je heupen en voor je hele rug. Zo krijg je ook minder last aan je arm en aan de monnikskapspier tussen je schouders. Het is echt wel de moeite waard om hier niet op te besparen.

Belangrijk is ook dat je de stoel in hoogte kan verstellen, als je bijvoorbeeld soms platte en hoge schoenen afwisselt, is het handig om de stoel daaraan aan te passen.

Kies de juiste stoel voor je klanten

De juiste stoel kan je heel wat frustraties besparen. Zorg voor een stoel die comfortabel zit, maar niet té comfortabel. Je wil dat de klant makkelijk rechtop kan blijven zitten en niet wegzakt in de stoel. Koop ook zeker geen stoel op wieltjes, want dan gaat je klant beginnen schuiven, vooruit, achteruit, … echt niet handig!

Je eerste nageltafel hoeft niet duur te zijn

Ook ik ben begonnen met een gewone tafel van Ikea. Let er wel op dat je tafelblad niet te breed is: 55 cm tot maximum 65 cm. Als de tafel breder is, dan zit je te ver van je klant om makkelijk te werken. Is het tafelblad te kort, dan zit je klant te dicht bij jou en botsen jullie knieën en voeten tegen elkaar. Dat is ook niet fijn werken.

Voorzie een grote armsteun en goede verlichting

Je tafel hoeft niet duur te zijn, maar een goede armsteun is wel nodig. Anders wordt je werk echt een struggle. Is de armsteun te laag of te klein, dan gaat de klant er altijd met haar arm naast of over liggen. Ik raad daarom zeker een XL armsteun aan. Die gebruiken wij ook altijd zelf.

Voor je tafel heb je ook verlichting nodig. Een goede verlichting is veel minder vermoeiend voor je ogen waardoor je langer en meer kan werken (en je dus meer kan verdienen). Ook die hoeft niet duur te zijn, wij werken ook met een bureaulamp van Ikea. Kies voor een goede ledverlichting met ‘daglicht’ en zorg ervoor dat het licht lager hangt dan jouw ooghoogte. Ook dat is minder vermoeiend voor je ogen dan een licht dat hoger hangt.

Beter één goede lamp dan twee goedkope 

Voor een nagelstyliste is een UV LED lamp natuurlijk super belangrijk om de gellak (of acrylgel) goed te laten uitharden. Is je budget beperkt? Ga dan beter voor één goede UV ledlamp dan voor twee goedkopere. Goede UV ledlampen hebben meer ledjes met licht van verschillende golflengtes. Bespaar hier niet op, want je wil zeker zijn dat de nagelproducten goed uitharden waardoor je werk langer mooi blijft en de gel van de nagels niet uitloopt. Als je klanten goed wil behandelen, is naast materiaal voor gelnagels van goede kwaliteit ook een goede UV ledlamp essentieel! Een goede gellak UV ledlamp maakt je werk veel eenvoudiger en beter.

Heb ik al meteen een manicure of pedicure frees nodig? 

Dat hangt een beetje af van de opleiding die je hebt gekregen. Heb je al geleerd om een freestoestel goed te gebruiken, koop dan meteen ook een frees. Als je na je opleiding niet verder blijft oefenen, ga je verleren wat je kan. Dat is natuurlijk zonde.

Heb je echter nog geen opleiding gehad om te werken met een frees? Koop er dan geen, want je gaat zo’n toestel bijna altijd verkeerd gebruiken. Nadien je slechte gewoontes weer afleren is veel moeilijker dan het meteen goed te leren.

Tip: Zorg ook dat je je klanten iets te drinken kan aanbieden: een glas water of een koffie.

Handig… een agenda en klantenkaartjes!

Nog iets heel belangrijk waar je misschien niet aan denkt: een goede agenda! Daarin ga je als nagelstyliste al je klanten ‘schedulen’. Ook voor jezelf is het handig om goed de ‘windows’ van je werk af te bakenen: wanneer ga je werken en wanneer niet. Een goede agenda geeft je een goed overzicht. In een van mijn volgende blogs ga ik het ook uitgebreid hebben over een goed ‘time management’. Dat is ook heel belangrijk in je job als nagelstyliste!

Bij het gebruik van een agenda denken je klanten ook meteen dat je veel klanten hebt (zelfs al is dat nog niet het geval). Zelfs al heb je maar één klant, geef toch maar de indruk dat je een beetje moet zoeken naar een vrije plaats… om dan toch het beste moment voor haar te vinden ;-).

Ook interessant is het laten maken van klantenkaartjes. Op de ene zijde komen je naam, je logo en je gegeven. De achterkant kan je gebruiken om bijvoorbeeld de volgende afspraak te noteren, de beurten bij te houden (klantenkaart), …

Vooraf een prijslijst voorzien is eveneens handig en ook dat geeft meteen een professionele indruk bij je klanten. Die eerste indruk is enorm belangrijk, altijd!

Starten als nagelstyliste? Daar komt heel wat bij kijken. Investeer daarom enkel in al deze benodigdheden voor gelnagels als je er volledig voor wil gaan. Als je die juiste mindset hebt, dan geraak je er zeker en dan zijn dat allemaal investeringen die je snel terugverdient.

Succes!

4 opmerkingen

Hallo, waar kan ik een zwarte manicure tafel kopen met afzuigsysteem?
Alvast bedankt
Vriendelijke groeten
Stephanie

Stephanie Vermeersch,

Dankjewel, voor weer een interessante blog… 🌹

Swerts Anja,

Dit is zo inspirerend! Als startende Nagelstyliste zijn deze tips echt goud waard!
Wanneer schrijf je een boek:)

Fatima De Vleeschauwer ,

Wat een leerzame blog weer!!
Dankjewel!!

Xoxo

Nagelstudio Katrien ,

Laat een reactie achter