Op twee manieren naar slanke, sterke en mooie nagels

Om mooie nagels te krijgen zijn er verschillende mogelijkheden. De belangrijkste zijn de natuurlijke nagelbehandeling en de kunstnagels (zoals gelnagels, gellak nagels, acryl nagels, …). Wat het verschil is en wat je van deze behandelingen mag verwachten lees je in deze blog.

Anastasiya O'va

Geschreven door

December 10, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Op twee manieren naar slanke, sterke en mooie nagels

Quick fix kunstnagels of je eigen nagels mooier en sterker maken?

Hello everybody,

Sinds ik zelf begonnen ben als nagelstyliste is onze sector heel wat veranderd. Nog niet zo lang geleden was een nagelsalon synoniem voor het plaatsen van kunstnagels. Dat is dus het opbouwen van nagels met producten zoal acryl, gel of acrylgel.  

Maar steeds meer heb ik ook mijn eigen input gegeven aan de nagelsector. Ondertussen is een heel andere nagelbehandeling bij ons minstens even populair: de Natural Nail-treatment of Natuurlijke Nagelbehandeling. Wat het is, wat het doet en wat het verschil is met kunstnagels ontdek je in deze blog. 

“Door de natuurlijke nagelbehandeling worden je nagels mooier en sterker waardoor je geen kunstnagels meer nodig hebt. Je nagels kunnen zo ook ‘natuurlijk’ langer worden.”

 

Dit doen we bij het plaatsen van kunstnagels (acrylnagels en gelnagels)

Kunstnagels geven je een instant topresultaat. Je kan met korte en afgebeten nagels binnenkomen met een foto van een lange nagel en zeggen: “Dit wil ik.” Geen probleem: kunstnagel erop en ready to go!

Kunstnagels zijn alle soorten nagels die we opbouwen, verlengen en navijlen met producten die niet flexibel zijn zoals gel, acryl gel, jelly gel, poly gel, fiber gel, … Je maakt met deze producten een verlenging van de nagel. Je bouwt een mooie nagel op en je camoufleert hiermee de beschadigde nagel die eronder zit.

Kunstnagels plaatsen is… een kunst

Met kunstnagels kunnen we lange verlengingen maken, maar enkel als we de nagel opbouwen met de juiste architectuur. Alleen zo wordt hij mooi en slank zonder te breken. Dat is de kunst! Je dient ook bij elke klant de juiste vorm te adviseren: almond, square, coffin, oval, … Het is altijd de uitdaging om bij elke klant de nagel te zetten die perfect bij haar past.

 

Voila! Dit zijn twee behandelingen die je mooie, slanke en sterke nagels bezorgen. De weg naar dat doel is anders, maar de ene nagelbehandeling is niet beter of slechter dan de andere. Scheur jij liever langs de autosnelweg of geniet je liever van het uitzicht op pittoreske wegen? Je geraakt altijd op je bestemming met prachtige nagels!

 

Waarom zorgt een c-curve voor sterkere en mooiere nagels?

De c-curve is de ronding van de nagel als je frontaal op de nagel kijkt. Die zie je dus als je het topje van je vinger naar je oog brengt. Die c-curve drukken we uit in procenten van een cirkel. Een nagel met 50% c-curve wil zeggen dat de kromming zo ‘rond’ is als de helft van een cirkel. Bij nagelwedstrijden wordt er vaak met 50% c-curve gewerkt. In een nagelsalon werken we met 10% tot 15% c-curve.

Twee redenen voor een nagel met c-curve

  1. Je nagel wordt mooier: Ook al blijft de nagel op zich even breed, door de kromming ziet hij er slanker uit. Je nagel oogt dus eleganter en mooier.
  2. Je nagel wordt sterker: Een rechte nagel zonder kromming kan je makkelijk plooien, net zoals een blad papier. Een buiging zorgt voor extra stevigheid. Dat is ook zo met een blad papier: geef je het een c-curve, dan kan je er zelfs mee op tafel tikken zodat het blad geluid maakt. Ik toon het in mijn opleiding nagelstyliste ook op die manier, net zoals in het filmpje. 

2 opmerkingen

Het is heel goed verstaan baar heef mij moed om verder te zetten in het leren fijn om u produckte. Te gebruiken Anastasia is voor mij kwaliteit..

De wulf Nancy,

Hoi Anastasia,
Je blogs zijn erg leuk en prettig om te lezen en leerzaam!!😊

Janey Bronmeijer,

Laat een reactie achter