Durf als nagelstyliste tegen je eigen winkel spreken

Nagelstyliste is je job, dus je wil er je geld mee verdienen. En waar verdien je geld mee? Aan het geven van behandelingen en aan het verkopen van nagelproducten. Maar, please, probeer niet voortdurend elke euro uit je klanten te halen.

Anastasiya O'va

Geschreven door

February 09, 2022

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

Durf als nagelstyliste tegen je eigen winkel spreken

Hello everybody! 

Nagelstyliste is je job, dus je wil er je geld mee verdienen. En waar verdien je geld mee? Aan het geven van behandelingen en aan het verkopen van nagelproducten. Maar, please, probeer niet voortdurend elke euro uit je klanten te halen. Dat werkt gewoon niet. Het is vaak goed om tegen je eigen winkel te spreken en te zeggen: “Koop dit niet!” of “Laat wat meer tijd tussen je behandelingen”. Ook al mis je daardoor wat snelle inkomsten, je klant zal zich beter voelen bij jou en je vertrouwen. En zo krijg je klanten voor het leven! 

Weet zelf dat een nagelbehandeling best duur is

Over geld spreken ligt vaak gevoelig. Zeg jij graag als iets te duur is? Of ga je toch eerder zeggen dat je de kleur van die Louboutins of Delvaux niet zo mooi vindt (lol). Als een klant twijfelt of een behandeling financieel haalbaar is, zal ze je dat waarschijnlijk niet meteen vertellen. Push het dan ook niet. Zeg zelf dat je weet dat je behandelingen of producten niet goedkoop zijn en je het dus begrijpt dat ze het geld niet zomaar even op tafel legt. 

Als je begrip toont zal de klant zich meer ‘gebound’ voelen bij jou. Ze zal het je dan ook meer ‘gunnen’ om klant bij jou te worden. Probeer altijd eerst altijd de klant te begrijpen en verwacht pas dan dat ze jou gaat begrijpen.

Help je klant om geld te besparen

Het is gewoon een feit dat een nagelbehandeling best prijzig is. Het is ook een luxeproduct: je kan best zonder. Niet iedereen kan (of wil) elke maand zomaar honderd euro uitgeven voor haar nagels. Maar ook bij een krap budget kan je je klant meenemen in je verhaal. 

Meer tijd tussen behandelingen door eigen onderhoud

Zo kan je haar adviseren om in het begin iets vaker langs te komen, om de drie weken bijvoorbeeld. Maar je leert haar ook enkele tips & tricks om zelf thuis haar nagels beter te onderhouden. Als ze dat doet, kan ze daarna gerust vier of zelfs vijf weken tussen elke behandeling laten. Op die manier wordt de behandeling meteen heel wat voordeliger. 

Hetzelfde geldt ook voor een pedicure. Als de klant om de twee weken de nagels zelf wat korter vijlt

(niet knippen) en het eelt verwijdert met een voetvijl, kan ze ook meer tijd laten tussen de behandelingen. 

Klanten gaan jou meer begrijpen

Zo toon je begrip en toon je dat het je niet enkel te doen is om zoveel mogelijk op je klant te verdienen. Als er meer tijd tussen benadelingen zit heb je wel meer klanten nodig om je agenda te vullen. Maar de klanten gaan zich beter op hun gemak voelen bij jou. Ze snappen dat jij hen begrijpt en weet dat een nagelbehandeling best duur is. Anderzijds snappen je klanten dan ook waarom het zoveel kost en dat het dat waard is: ze zien hoeveel werk er in de behandeling kruipt. 

Push zeker niet altijd je eigen producten

Het is ook niet goed om voor alles een (prijzig) product te proberen verkopen. Wij adviseren bijvoorbeeld onze klanten altijd om hun nagelriemen in te smeren en te hydrateren. Natuurlijk kunnen ze daarvoor bij ons prima nagelolie kopen. Maar we vertellen dat ook een gewone olie uit een natuurwinkel prima is. Vaak vragen ze vervolgens toch naar onze nagelolie, ook al heb je het zelf niet gepusht. 

Don’t be a bitch!

Ja, je wil geld verdienen. Maar neen, je hoeft je daarom niet voor te doen als een bitch die enkel aan geld denkt. Zo gaan je klanten je beter begrijpen, ook op een moment dat je toch je prijzen zou verhogen.

Weet jij wat het grootste compliment is voor een nagelstyliste?

Weet je wat ik vind dat het grootste compliment is dat je van een klant kan krijgen? Dat is als een klant je durft zeggen dat je voor haar te duur wordt, dat ze graag klant bij je is maar dat ze toch moet stoppen omdat het te duur wordt. Dat wil zeggen die klant zich op haar gemak voelt bij jou en dat je goed omgaat met je klanten en ze je vertrouwen.

Geef je klanten een goed gevoel door zelf aan te geven dat een behandeling altijd wel prijzig is. Het hangt ook af van de prioriteiten. Iemand met minder geld die haar nagels héél belangrijk vindt zal eerder klant worden dan iemand die veel rijker is maar haar nagels onbelangrijk vindt. Het is dus belangrijk dat je goed kan praten met je klanten zodat ze jou vertrouwen zonder dat ze het gevoel hebben dat je enkel op hun geld uit bent.

Laat een reactie achter